TENIM UNA HISTÒRIA QUE CONTAR-TE

A principi dels anys 2000 la família González Tamarit de Sueca (València), i la família Nebot Vidal d’Almassora (Castelló) van crear la Fundació SASM enfront de la necessitat i la mancança de recursos adequats per a l’atenció i cura de les persones amb problemes de salut mental. La voluntat que han perseguit els patrons fundadors des del seu inici ha estat millorar la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental i diversitat funcional, així com la seua rehabilitació i integració en la societat.

Els màxims referents i exponent del fi fundacional són els fills dels patrons fundadors, Andrés González Tamarit i Santiago Nebot Vidal, ja que a conseqüència dels seus problemes de salut mental, han aconseguit que la societat, es beneficie del sacrifici i del treball realitzats pels seus pares, a través de la Fundació SASM, ajudant cada dia persones amb el mateix problema de salut mental que els seus propis fills, i deixant un llegat a la ciutat de Sueca, arribant a ser un referent a nivell nacional per a les persones amb trastorn mental greu.

En l’actualitat el patronat està constituït per:

• President/a: Alcalde/sa Excm. Ajuntament de Sueca.
• Vicepresidenta: Sra. Francisca Vidal Pupla.
• Secretari- Administrador: Sr. Vicente González Ortuño.
• Tresorera: Sra. Nativitat Tamarit Alberola.
• Vocals: Sr. Guillermo Nebot Vidal, Sra. Amparo González Ortuño i Sra. Diana Nebot Vidal.

L’ ENTITAT

La Fundació SASM, es va constituir com a tal l’ abril de 2001, amb caràcter d’ assistència social, i amb l’ objectiu d’ abordar l’ atenció sociosanitària, recuperació i residència de les persones amb problemes de Salut Mental i Discapacitat.

Des del nostre inici la perspectiva de treball ha estat purament rehabilitadora perseguint com a finalitat, fomentar l’adquisició o recuperació en les persones amb problemes de salut mental i discapacitat, d’aquelles habilitats i competències necessàries per a reintegrar-se en la comunitat, de manera que puguen mantindre-se en el seu entorn social en unes condicions les més normalitzades i independents possibles.

Per això al llarg del temps, Fundació SASM ha lluitat per aconseguir obrir les portes de fins a nou recursos diferents destinats a l’atenció de 500 persones amb problemes de salut mental i discapacitat, amb l’objectiu de facilitar la inclusió en el seu medi social, afavorir l’autonomia i millorar la seua qualitat de vida a través d’un equip multidisciplinari amb més de 130 professionals.

2024 07 09 Fundacion SASM 0493 scaled

VISIÓ

Solidesa
Responsabilitat
Ser referent

Ser una entitat sòlida, responsable i referent en l’àmbit de l’atenció a les persones amb problemes de salut mental i discapacitat a la Comunitat Valenciana, la manera d’actuar de la qual es base en la integritat, l’eficàcia, el servei, la qualitat i l’interés general.

MISSIÓ

Eliminació de l’ estigma
Qualitat de vida
Atenció integral

Fundació SASM té per missió l’ eliminació de l’ estigma i la millora de la qualitat de vida de persones amb problemes de salut mental o discapacitat i les seves famílies, mitjançant una atenció integral centrada en la persona.

VALORS

Transparència
Honestedat
Responsabilitat
Superació
Humanitat

Transparència, honestedat i responsabilitat: perquè som capaços d’adaptar-nos al canvi i elegim estos valors com la millor guia per a això. Afany de superació perquè som un equip dinàmic i compromés en la millora contínua. Humanitat, perquè treballem per i per a les persones a les quals atenem així com per i per a les persones que treballen en la Fundación SASM, promovent i facilitant la igualtat d’oportunitats en tots els seus vessants.

path169

ELS NOSTRES RECURSOS

CENTRE DE DÍA SALUT MENTAL GRAVE
SANTOS ANDRÉS Y SANTIAGO
SASM I
SASM II
GALATEA
ATENEA
PROGRAMA ITINERARIS INTEGRATS
RESIDENCIA DISCAPACITAT I DEPENDENCIA
CENTRE DE DÍA MUNICIPAL
JUGUE AMB TU

ALIANCES

Les aliances són un dels punts claus del nou Model d’Atenció.

Estratègicament, la generació de sinergies amb altres entitats o institucions ens permet tindre una major capacitat d’incidència cap a la transformació social i donar veu a les persones.

Operativament, les aliances amb entitats locals i nacionals responen al desig d’esmenar necessitats concretes i aprofitar els recursos de tothom per oferir la millor atenció possible a les persones que atenem.

CONVENIS DE COL·LABORACIÓ

COL·LABORACIÓ EN PROJECTES DE RECERCA